RECENZE: Petra Štarková, Seif

Článek od: ena - 15.06.2021

Petra Štarková je psychologička a spisovateľka. Venuje sa najmä písaniu detských kníh, no občas poteší aj dospelé publikum a prispeje svojimi poviedkami do časopisov alebo zborníkov. Tentokrát sa máme možnosť začítať do zbierky ôsmich poviedok, ktoré zabiehajú do žánrov fantasy aj sci-fi. A keďže Petra svoje povolanie nezaprie, je v nich aj kus psychológie a života.

AUDIOKNIHA: James Rollins, Jidášův kmen

Článek od: ena - 08.06.2021

Máte radi Bondovky, Poirota či Holmesa? Užívate si extra výnimočné fyzické a mentálne schopnosti super tajných agentov? Ak sú vaše odpovede kladné, môžete sa začať tešiť. Nová audiokniha Jidášův kmen vznikla na základe knižnej predlohy Jamesa Rollinsa, ktorý presne o takýchto supertajných agentoch píše.

RECENZE: Vojtěch Matocha, Prašina (1. díl)

Článek od: Filip Roháč - 21.05.2021

Taky si někdy říkáte, že je to hrozné, jak ti mladí pořád koukají do mobilů? Jak už spolu neumí normálně mluvit? Jak pořád pracují nebo sedí u fejsbuků, instagramů a e-mailů? Aji v neděli?!
No, nerad vám to říkám. Ale je nejvyšší čas stěhovat se na Prašinu.

RECENZE: Alistair Rennie, Chmurný válečník

Článek od: ena - 17.05.2021

Každý tvor má potreby ktoré uspokojuje. Niektoré musí, ak má prežiť, iné nemusí, ale chce. V ľudskom lineárnom svete sa promenádujú nelineárne bytosti. Nazývajú sa metaválečníci a ich jediným cieľom je, aby ukojili požiadavky svojho tela aj mysle. Podľa našich predstáv o tom, čo je správne, slušné a vhodné, sú daktoré metaválečnícke potreby až priveľmi šialené. Popravde, sú zvrátené.

DESKOVKY: Trosečníci

Článek od: frankie - 11.05.2021

Hra Trosečníci. Kdo by neznal Robinsona Crusoe a alespoň na chvilku se nezasnil nad tím, jak by obstál sám na ostrově. Co když však ztroskotání lodi přežije více lidí, kteří budou nuceni trávit společně čas jako parta trosečníků? Jak by takový život na ostrově mohl vypadat, přibližuje nová hra od Albi Trosečníci.

RECENZE: Roman Bureš, Planeta idiotů

Článek od: Monika Slíva - 10.05.2021

Jak se píše v anotaci, apokalypsa přišla s širokým úsměvem, ve kterém na nás cenila zuby. Zábavná myšlenka, ze které vám brzy ten váš vlastní úsměv zamrzne na rtech. Tohle totiž není vůbec žádná sranda, to je smrtelně vážná věc, ale (skoro) všem je to úplně šumák!

RECENZE: Jan Hlubek, Rosie

Článek od: ena - 03.05.2021

Myslíte si, že horory sú pre deti nevhodné? Mnohí rodičia netušia, že aj rozprávky sú istým spôsobom horory a pôvodne vôbec neboli určené najmenším. Pozrime sa aj, s akou chuťou si mládež všetkých vekových kategórií rozprávajú hrôzostrašné príbehy. Pred spaním v táboroch, na výletoch či stanovačkách. Hororovú knihu si navyše môžu prečítať spoločne s rodičmi. A ak je prispôsobená deťom, budú všetky generácie nadšené.

RECENZE: Martin Štefko, Nikdy se nepřestala usmívat

Článek od: Renata Staurovská - 27.04.2021

Robert Jenkins je uznávaný soudní psychiatr. Před sebou má případ, díky kterému už jeho jméno nikdy nezapadne. A přitom stačí jen mluvit a naslouchat. Robert se těší na jednoduchý případ. Všechno je jasné. Alespoň do chvíle, než se poprvé opravdu setká s Alexandrou, se ženou, která má na svém kontě 168 zabití. Všechno se zdálo být na slunce jasnější a přece...

RECENZE: Kolektív autorov: O mulo!

Článek od: ena - 23.04.2021

Každý národ má svojské ľudové bájky, povery či mýty. Tie sa väčšinou líšia ešte aj podľa regiónov. Spýtať sa, či poznáte ľudovú slovesnosť Rómskeho etnika, je zrejme zbytočné. Neraz nepoznáme ani tie naše. Preto vás možno zaujme útla knižka s názvom O mulo!, ktorá je zborníkom historiek a mýtov vyrozprávaných  prostredníctvom rómskych tvorcov.

FILM: Liga spravedlnosti Zacka Snydera

Článek od: Frecerick - 21.04.2021

Zack Snyder, řečený Spasitel, sestoupil z nebes a stvořil jako pastýř pro své stádo tu pravou, nefalšovanou a jedinou verzi Ligy spravedlnosti. Čtyřleté čekání symbolicky přineslo čtyřhodinové dílo, které jen vyvolení dokážou prosedět na jeden zátah. Je ale Snyderova verze opravdu ta správná? Povedla se víc než Liga z roku 2017? Odpovědi na tyto otázky najdete zde a nikde jinde, neboť sám velký Zack posvětil moji klávesnici a stejně tak moji židli, abych ty čtyři hodiny vydržel.

RECENZE: František Petran, Černí Husaři a probuzený démon

Článek od: ena - 15.04.2021

Krásny pohraničný kraj ovládajú zbojníci. Kradnú a nechávajú obyvateľov okolitých dedín o hlade a bez prostriedkov. Náhodou do týchto končín zamieria čierny husári, obdarení čarodejníckou mocou. Potrebujú kováča a oddych pred ďalším putovaním. No udalosti sa zamotajú a všetkým zrazu začne hroziť oveľa väčšie nebezpečenstvo, ako zbojníci...

RECENZE: Svět hry Cyberpunk 2077

Článek od: Marek Mika - 14.04.2021

SOUTĚŽ! SOUTĚŽ!

Ahoj, tady Kerry!  "M" se nám tu nějak rozparádil, takže jsem jako dobrej kámoš musel zaskočit.
Jsme samozřejmě moc vděční, že jste si nás i dnes naladili a s chutí vám doporučujeme Night City navštívit. V rámci podpory partnerských vztahů mezi městy navíc vyhlašujeme soutěž o jeden výtisk zmíněného průvodce po Night City!

RECENZE: Miroslav Pech / Honza Vojtíšek: Milenci ze snů / S Meluzínou sůl lízat

Článek od: ena - 02.04.2021

Stáva sa pomerne často, že dvaja autori spoja sily a napíšu spoločné dielko. Knihy, do ktorých prispeje viacero autorov, sú rovnako úplne bežné. Nech už sú to zborníky poviedok, či len dva- tri komorne ladené príbehy, vždy ide o pestré publikácie, s veľkým potenciálom zaujať svojou rôznorodosťou. Milenci ze snů / S Meluzínou sůl lízat by sa dal nazvať spoločným recitálom dvoch skvelých pisateľov hororov. Poďme sa na nich pozrieť z blízka a podľa abecedy...

RECENZE: Přemysl Krejčík, Čokoláda pro wehrmacht

Článek od: Tereza Zelinová - 22.03.2021

Přemysl Krejčík také není typickým autorem fantastiky. Dostaveníčko se sci-fi si dal v díle Kybersex, kde si v patnácti povídkách osahal nástroje alternativních realit, dystopie a pseudohistorie. Na svém kontě má i dvě básnické sbírky (které doporučuji, hlavně tedy Asfaltového plameňáka) a mimo jiné knihu Malej NY.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze