RECENZE: Martin Štefko, Mrtvé ženy

Článek od: Tereza Kadečková - 12.05.2020

Hank Giorgio je detektiv, vedle kterého se všichni jeho kolegové cítí jako děti ve školce. Má vynikající dedukční schopnosti, je před všemi o dva kroky napřed a případy je schopný vyřešit na první pohled lusknutím prstu. Novodobý Sherlock. Nebo tak alespoň působí, když neznáte jeho odvrácenou stránku.

RECENZE: Vendula Brunhoferová, Hladový národ

Článek od: ena - 28.04.2020

Je všeobecne známe, že najvyšší Hitlerovi pohlavári túžili v prospech Reichu využiť  paranormálne javy, schopnosti a okultizmus. V našom svete s touto snahou nepochodili. Ale čo by sa stalo, keby sa im napríklad podarilo nadviazať spojenie s inou dimenziou? Ako by potom prebiehala II. svetová? Nemusíme špekulovať. My to vieme a máme to aj čierne na bielom papieri. Prípadne v čítačke...

RECENZE: Joe Abercrombie, Půl světa

Článek od: Eylonwai - 14.04.2020

Joe Abercrombie si jednoho dne asi řekl, že si zkusí napsat vikinskou young adult, když to momentálně tak letí. Tak se do toho pustil a – voilá! Jelikož není troškař, vzniklo to nejlepší, co můžete dneska v tomhle žánru potkat. A dost možná taky jedna z nejlepších fantasy současnosti.

RECENZE: Ian M. Banks, Hráč

Článek od: ena - 10.04.2020

Mnohí sa hráme po celý život, pretože chuť baviť sa nás neopúšťa ani v dospelosti. Je také strhujúce vrhnúť sa do víru vzrušenia, premýšľania či kombinovania. Každý dúfa v trošku šťastia, v krvi stúpajú promile hráčskej vášne a stávky sa uzatvárajú. Neveriť vo víťazstvo sa rovná rúhaniu...

RECENZE: Mark E. Pocha, Svet je plný démonov

Článek od: Renata Staurovská - 24.03.2020

Svet je plný démonov… a idú si pro teba! Ne, není třeba hned volat exorcistu a v panické hrůze vykuřovat šalvějí rohy vašich pokojíčků. To jen Mark E. Pocha vypustil do světa další ze svých hororových knih, která se honosí právě tímto sebevědomým názvem.

RECENZE: Jan Kotouč, Ofenziva českých zemí

Článek od: frankie - 16.03.2020

Román Ofenziva českých zemí přímo navazuje na události prvního dílu Nad českými zeměmi slunce nezapadá. Mezi oběma díly uběhlo v ději sotva několik týdnů. Mezi vydáním obou dílů celý rok. V současné dobe je k dispozici už třetí díl této alternativní historie, ale my se tady a teď podíváme pod křídla Ofenzivy.

RECENZE: Miroslav Pech, Dítě tmy

Článek od: Tereza Kadečková - 10.03.2020

Ve staré továrně na kraji města číhá něco zlého. Chodí to mezi lidmi a své oběti si to vybírá náhodně. Pozoruje to osudy lidí a baví se nad jejich utrpením. Vypadá to jako obyčejný muž, nenápadný, bezejmenný, ale taky smrtelný. Kryštof a jeho parta kamarádů se u továrny občas potulují a brzy zjistí, že matematika není to nejhorší, co je může v životě potkat.

RECENZE: Pupíky 8 - Ex, grogy a rock'n'roll

Článek od: Petr Simcik - 26.02.2020

Dovolte mi na začátek recenze citovat klasika, kterého nebude 90% čtenářů/ek Pupíků znát. Tenhle výrok Arnolda Rimmera mi přijde jako brilantní shrnutí osmého sešitu Pupíků.
RIMMER: Nakonec se staneš tím, co nejvíc nenávidíš. Jen se na sebe podívej. Urážlivý, bezohledný, cílevědomý, necitelný. Podobáš se mi víc než já sám.

RECENZE: Vilém Koubek, Organická oprátka

Článek od: ena - 18.02.2020

Jedného dňa stroje zistili, že ľudstvo je zbytočné a na problém našli najľahšie riešenie. Vyvraždiť nás. Ak sme chceli konkurovať strojom, prístrojom, UI a iným vlastným výmyslom, museli sme vytvoriť človeka schopného s nimi bojovať. Najúčinnejšou zbraňou hromadného ničenia všetkého, čo nemalo DNA, sa stal muž, ktorý bol viac strojom než človekom. Nevadí, účel svätí prostriedky. Kyborg sa volal Rust alebo R211920. A vďaka tomu, že trošičku zošalel, zvládol zlikvidovať nepriateľa takmer sám.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze